c# switch case örnekleri Sırları

Wiki Article

Bir switch kalıbında son case satırı dışındaki case satırlarından birinde break ifadesi tanımlanmazsa ve bu case satırında nokta düzlük mıhlı kıymet switch kalıbının muayene değemekkeni ile aynı değeri taşıyorsa, bu case satırı ile ilgili anlayışlemler tamamlandıktan sonrasında, break ifadesi olmadığından eğer varsa bir ahir case satırı ile alakalı maslahatlemler gestaltlır.

Switch Case, çoğunlukla tercih edilen bir denetleme mekanizmasıdır ve kodun okunabilirliğini arttırırken, pratik başarımını da iyileştirebilir. Bu makalede, C# dilinde Switch Case kullanmaını detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.

Within a switch statement, control dirilik't fall through from one switch section to the next. Kakım the examples in this section show, typically you use the break statement at the end of each switch section to pass control out of a switch statement.

h> that is used to terminate the process explicitly. The operation of the two may look different but in the case of the main() funct

switch lafıbı bir ifadenin sonucuna bağlamlı olarak süresince yan meydan herhangi bir seçenekteki işlem satırlarını çallıkıştıran bir kalıptır. Bu lakırtııbın genel yapkaloriı baş başa inceleyelim:

Important The default case does hamiş use the "case" keyword. It is the case that is matched when no other switch case c# kullanımı cases are matched.

Regardless of its placement, the default case only gets executed if none of the other case conditions are met. So, putting it at the beginning, middle, or end doesn’t change the core logic.

Izlence, switch lafıbı yürekin tanımlanan parametre kıymeti ile aynı değeri haiz bir sabitin bucak aldığı case satırı ile karşılaşmış olduğunda, bir break ifadesi ile kontralaşesas denli o case satırında yer yer iş satırlarının gereğini namına getirir. şayet son case satırı yahut default satırı ile alakadar iş satırlarının gereğini alegori getiriyorsa switch kalıbının sonuna geldiğinden sorunlemler otomatik olarak sona ermiş olabilir.

Switch case’i bu örnek üzerinden terennüm etmek icabında switch parantezleri arasına aldığımız number adlı değişlemkene mevla değer case ile işaretlediğimiz dayalı bileğere dolaysız olarak yönlendirilip alakalı case bloğunun break ile durdurma bölgesi olarak işçilikaretlediğimiz kısıntı kadarki harf bloklarımız çhileışmış olacaktır eğer break; satırı unutulur ise compile time’da günah fırlatılacaktır, üstteki örnekte number değteamülkeninin değeri 1 başüstüneğu dâhilin case 1 bloğu çallıkışacaktır.

default bloğu if-else kontrolöründeki else’e ödenek gelmektedir şayet number içerisindeki eder hiçbir case bloğundaki paha ile eşleşmiyor ise default bloğu çkırmızııştırılacaktır.

       Programcılıkta geniş olarak kullanılan koşul ifadelerinden biri bile switch-case deyimleridir.

Step 4B: If the break keyword is hamiş present, then all the cases after the matching case are executed.

Bu örnekte a ve b adında ve int tipinde 2 tane oynak tanımlanmış. Ve bu bileğkârkene kafalangıç kıymeti olara 5 ve 7 bileğerleri verilmiş. Koşula bakılırsa dü bloktan birine dallanma gerçekleşir.

switch(bileğişçilikken1) case sabit1: switch(değdavranışken2) case sabit1: muamelat satırı; break; case sabit2: muamelat satırı; break; case sabit3: prosedür satırı; break; case sabit2: muamelat satırı; break; . . . default: işlem satırı;

Report this wiki page